söndag 6 mars 2011

Prioritering

Prioritering av kost

Här är mina tankar om prioritering av kost, kom dock ihåg att varje situation är unik och detta bara är en guide

Innan kosten blir betydelse full finns det några andra saker som ihop med kosten blir väsentliga för att nå en funktionell hälsa.

1.Tankar.
Tankar påverkar allt man gör och känslor är avgörande för hälsa. Du är vad du tänker, en positiv hälsa kan bara fungera med positiva tankar. Stärk din positiva energi genom att tänka positivt i alla situationer!

2.Andning.
Andningen är den viktigaste fysiska funktionen, framför allt för att påverka stressen. Andas med buken och låt ditt ”lugn och ro”- system vara ”påslaget”. Bukandningen är ett täcken för trygghet och inre organ och muskel funktion. 8 12 andningar /minut.

3.Vatten.
Kroppen består till 70% av vatten och mycket av våra kemiska processer stimuleras av och i vatten. Se därför till att du fylls av vatten. 0.03l x kroppsvikten i vatten utspritt under dygnet.

4.Mat (se annan lista)

5.Sömn.
Kroppen byggs upp när du sover så väl fysiskt som psykiskt. Sov innan 22.30. sträva efter att sova 8h/dygn sett till ett år, det kan varierar sommar och vintertid ex. 7h/sommar och 9h/vintern.

6.Träning. (jag skriver inget om träningen nu med det finns också en viktig prioritering…)

Du kommer vi till maten…

Detta rankas som det mest negativa för kroppen och bör tas bort direkt oberoende syfte.
1.Artificiella sötsmaker
2.Koffein
3.Alkohol
4.Tobak
5.Transfett
6.Non-food(godis mm)
7.Socker (vitt socker)
8.High Fruktos Corn Syrap HFCS (finns i energi drycker och Coca-Cola och i vissa mat produkter)
9.Genmanipulerad mat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar