söndag 27 februari 2011

Kost

Jag har inte hunnit med att förbereda denna veckas träningstips så istället kommer detta inlägg handla om, just det, kost.


Kost

Varje människa är unik i sin biologiska uppbyggnad. Lika olika som vi är på utsidan lika olika är vi på insidan. Det finns ingen specifik diet som fungerar på alla utan vi alla har olika näringsmässiga behov.

Vi är skapta med naturen och liksom vår inbyggda biologiska klocka, fungerar vi bäst med det naturliga och den föda som naturen erbjuder.

Ekologisk och biodynamisk odlad mat liknar det som våra celler, gener och organsystem förväntar sig. Naturligt kött, fett och ekologiska grönsaker och rotsaker har människan byggts upp på under hela vår evolution. De senaste 50 åren har vi förändrat vår mat mer än vi gjort de senaste 50000 åren. Med en evolutionär utveckling på 0.1% på 100000 år är våra kroppar inte i närheten på att klara av att bryta ner och förbränna alla de tusentals gifter och tillsatser som icke ekologisk mat innehåller. Ekologisk mat är rikligare på näring t.ex. är det upp till 40 % mer antioxidanter i ekologiska grönsaker, frukter och sädesslag jämförd med icke ekologiska.

Våra kroppar består av nästan 70 % vatten, vi är födda ur vatten och alla kroppens biokemiska processer sker i vatten. Se till att den vätska du får i dig är just vatten!

Du behöver få i dig c:a din kroppsvikt i kg x 0,033.

Tränar du bör du fylla på med extra vätska.


Att sträva mot:

· Rent vatten istället för kaffe, juice, läsk, svart the, sportdrycker mm

· Ät äkta vara, kvalitetsmässigt bättre varor

· Byt ut det raffinerade saltet mot ekologiskt havssalt

· Minska ner (för att ta bort helt!) snabbmat, färdigmat och spannmål

· Minska eller uteslut vitt socker och sötningsmedel

Ät:

· Kött, fett från fågel, fisk och allt med ögon däremellan

· Färggranna grönsaker

· Hela grödor och grönsaker

· Säsongens frukter, bär nötter och svamp

· Endast mat som kommer att brytas ner, (men ät den innan det sker)


Vi ses!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar